כולם אוהבים גלידה – ילדים, מבוגרים, בנים, בנות… מדובר בקינוח אוניברסלי ופופולרי שרבים נהנים להתפנק איתו. אבל עם הטעם מגיע גם הקאץ׳ – תכולת הקלוריות ותכולת הסוכר שיש בגלידה זה משהו שיכול להשפיע על הבריאות. אז כמה קלוריות יש בגלידה, איך מחשבים אותן, מה ההשלכות והאם יש אלטרנטיבות בריאות יותר? על כל אלה ועוד במאמר שלפניכם
כמה קלוריות יש בגלידה- מאחורי המספרים
כשמדברים על קינוחים, פעמים רבות נושא הקלוריות תופס מקום מרכזי בדיון, אחרת היינו אוכלים רק גלידה כל הזמן לא? יש שאומרים שהכמות של קלוריות בגלידה גבוהה ביחס למאכלים מתוקים אחרים, ויש כאלה שטוענים שדווקא ההיפך הוא הנכון. אז כמה קלוריות יש בגלידה באמת? בואו נדון במספרים ובגורמים השונים שמשפיעים על כך.
כמות הקלוריות בגלידה יכולה להשתנות וזאת בהתאם לגודל המנה, הטעם של הגלידה, המרכיבים ועוד. אפשר להגיד שבממוצע, מנה אחת של גלידה רגילה עם אחוזי שומן בינוניים, יכולה להכיל בין 150 ל-300 קלוריות. אם תיקחו יותר מכדור אחד או תוסיפו למנה שלכם תוספות כמו סירופ שוקולד, סוכריות צבעוניות ועוד – גם כמות הקלוריות תעלה בהתאם. וזה עוד בלי הגביע, שיכול להוסיף עוד לכמות הקלוריות מאחר ומדובר בפחמימה.
מבחינת טעמים ורכיבים, גלידות שמבוססות על שמנת יהיו בעלות ערך קלורי גבוה יותר מאשר גלידה פירות, על כן גם זוהי בחירה שתשפיע על כמה קלוריות יש בגלידה. בסופו של דבר, מדובר בקינוח שיכול לתפוס אחוז נכבד מכמות הקלוריות היומית שעומדת בממוצע על 2000 קלוריות ליום לאישה ו-2500 לגבר.
כמה קלוריות יש בגלידה, סוכרים ועוד
דבר נוסף שמשפיע על כמה קלוריות יש בגלידה הוא הסוכר. סוכר הוא בעצם המרכיב העיקרי ברוב מתכוני הגלידה והוא זה שתורם למתיקותה של הגלידה ולתחושה הנעימה שהיא עושה לנו בפה. מן הסתם אתם מודעים לכך שצריכת סוכר גבוהה קשורה לבעיות בריאותיות שונות, ביניהן סוכרת, השמנת יתר, ולצערנו גם מחלות לב מורכבות יותר. אז גם אם בחרתם מנת גלידה קטנה ללא תוספות – הסוכר עדיין קיים שם ויכול להשפיע לרעה.
אז מה עושים?
אחרי שאתם יודעים כמה קלוריות יש בגלידה, יכול להיות שאתם תוהים מחדש: האם מותר לצרוך גלידה בכלל? אז הנה אנחנו פה בשביל להגיד שלא צריך לוותר על גלידה לחלוטין. קודם כל, המפתח לאכילה נכונה הוא איזון. אולי לא מומלץ לאכול גלידה כל יום, אבל אחת לכמה ימים זה ממש בסדר, ואפילו נחוץ עבורנו כדי ליהנות ולא להרגיש שאנחנו מונעים מעצמנו דברים שאנחנו אוהבים.
שנית, אפשר להקטין את כמות הגלידה. במקום שני כדורים לקחת כדור אחד, ובמקום לאכול גלידה בגביע – להזמין בכוס. אפשר להימנע מלקחת תוספות שונות, ולהקפיד לאכול את הגלידה אחרי ארוחות כשכבר שבעים, כך שזה לא יענה על צורך הרעב שיגרום לכם לאכול הרבה ממנה.
לבסוף, נציין שיש גם אלטרנטיבות של ארטיק טבעי שהן עם ערך קלורי מופחת.
ומה לגבי גלידות אחרות?
ענינו על השאלה כמה קלוריות יש בגלידה הרגילה שאנחנו מכירים, אבל יש גם גלידות אחרות – טבעיות, לא מעובדות ומופחתות סוכר. כזאת היא גלידה מוג’ו שעשויה מפירות אמיתיים ורכיבים טבעיים, ומשום כך מטבע הדברים היא גם בעלת ערך קלורי נמוך יותר. כך אתם יכולים להתענג על טעמים נהדרים מבלי לפגוע בבריאות שלכם ובתזונה המאוזנת.
כמה קלוריות יש בגלידה- לסיכום
אז למדנו כמה קלוריות בגלידה ואיזה גורמים יכולים להשפיע על הכמות, וגם על כך שיש דרכים ליהנות מגלידה מבלי ההשפעות השליליות. גלידות טבעיות הן אלטרנטיבה נהדרת כי הן מספקות גם את הטעם וגם את תחושת הקור המרעננת בימי הקיץ החמים – וזאת מבלי שיהיו להן השלכות שליליות על הבריאות ועל המשקל.