גלידה נמנית על הקינוחים שהכי קשה לעמוד בפניהם, ולכל אחד יש טעם מועדף משלו. יש אנשים שמתעקשים כל פעם על אותו טעם ולא מוכנים לטעום שום דבר אחר, ויש כאלה שאוהבים לגוון ולחקור ולהפתיע את עצמם. מה שבטוח הוא שעולם טעמי הגלידה הוא רחב ומגוון, ומאפשר לאנשים עם העדפות שונות לבחור מה הם רוצים. אז איזה טעמי גלידה נפוצים יש? בואו נלמד עוד על העולם הצבעוני והמתוק הזה.
שוקולד: הטעם האוניברסלי
שוקולד הוא בעצם מלך הטעמים הבלתי מעורער. ילדים אוהבים אותו, מבוגרים אוהבים אותו, ולרוב זה הטעם הראשון שעולה לראש כשאנשים חושבים על משהו מתוק. בישראל מאוד אוהבים גלידת שוקולד עשירה עם מרקם קטיפתי ועם הטעם המוכר והאהוב של קקאו. גלידת שוקולד יכולה לעמוד בפני עצמה או לשלב בתוכה טעמים נוספים, כמו אגוזים, פצפוצים ועוד. מבין טעמי גלידה נפוצים מדובר באחד שמעורר בנו תחושה של פינוק ונחמה, לא משנה היכן אנחנו נמצאים. אפשר למצוא גלידת שוקולד טעימה ואפילו בריאה אצל מוג’ו.
אי אפשר לטעות עם פיסטוק
בתקופה האחרונה מדובר באחד מבין טעמי גלידה נפוצים במיוחד שזכה לתהילה מחודשת. שילוב המתיקות של השמנת שנמצאת בבסיס הגלידה והטעם האגוזי המעודן של פיסטוק, הופכת את הגלידה הזו לייחודית וטעימה במיוחד. גם הגוון הירוק שלה מוסיף הרבה לקסם, שכן הוא מקושר אצלנו בראש לטבעיות ובריאות. מדובר בגלידה עם פרופיל טעמים מורכב ועדין, שמאוד מדברת למבוגרים אבל גם לצעירים שמביננו.
בואי נקנה רק תותים
עוד אחד מרשימת טעמי גלידה נפוצים הוא טעם התות. גלידה פירות היא אלטרנטיבה טובה לגלידות המתוקות והעשירות יותר בסוכר וקלוריות. מה שהופך את טעם התות לכיפי כל כך הוא הרעננות שלו. תותים הם עסיסיים וצבעוניים, ומדובר בחוויה חושית נהדרת שמתקשרת אוטומטית לקיץ והנאה. מדובר גם בטעם גלידה לא כבד, כך שהוא תמיד בא בטוב.
טעמי גלידה נפוצים- וניל
למרות שמדובר בגלידה פשוטה, עדיין היא נמנית על טעמי גלידה נפוצים ברחבי העולם, וגם פה בארץ. היא תמיד בעלת מרקם קרמי וחלק, היא משתלבת עם כל טעם באופן מצוין, והיא יכולה להיות גם השחקנית הראשית בקינוח, וגם המשנית אם צריך. זוהי גלידה אוניברסלית ופופולרית שתמיד אפשר למצוא, לא משנה איפה תהיו, ואם צריך לבחור טעם אחד שמדבר לכולם – וניל לגמרי יכול לעבוד.
הקוקוס האקזוטי
במהלך השנים האחרונות, בזכות עליית הטבעונות והטרנדים הבריאים למיניהם, גלידת קוקוס תפסה מקום מרכזי. הטעם שלה אקזוטי, טרופי ומיוחד, והגלידה הזו מציעה חלופה מרעננת לטעמי השמנת הכבדים יותר. אפשר למצוא אותה כגלידה או בתור ארטיק טבעי, אבל בכל מקרה לא משנה מה תבחרו – מדובר בטעם נפלא שישראלים רבים למדו לאהוב.
טעמי גלידה מיוחדים
בנוסף לכל טעמי גלידה נפוצים שציינו, קיימים גם כמובן עוד טעמי גלידה מיוחדים וטעימים, שאת כולם תוכלו למצוא אצל מוג׳ו שמייצרים גלידות מרכיבים טבעיים ללא סוכר. גלידת קרמל יכולה להיות מפנקת, קרמית ועשירה. גלידת מנגו ואננס תגרום לכם להרגיש שאתם יושבים על חוף ים מבודד ומשתזפים בשמש. ומה עם טעם בייגלה? החטיף האהוב יכול להיוולד מחדש בתור גלידה עם קראנץ׳. יש כמובן עוד הרבה סוגים של גלידות, ומזל שאתם יכולים לטעום את כולם.
טעמי גלידה נפוצים- לסיכום
יש הרבה טעמי גלידה נפוצים ואהובים במדינתנו, ולכל אחד ראוי לתת את מקומו. שוקולד, פיסטוק, תות ועוד – עם הטעמים האלה לא תוכלו לטעות. אפשר לשלב בין הטעמים הקלאסיים ואפשר גם לבחור בטעמים חדשים ופחות מוכרים, ואם מוצאים אותם בגלידות טבעיות ללא תוספת סוכר – התענוג נעשה בריא מאי פעם.