גלידות הן עולם. הן מגיעות במגוון רחב של טעמים, מרקמים, סגנונות. כל אחד אוהב גלידה אחרת, ולפעמים דווקא שילובים יכולים להקפיץ את כל החוויה או להפחית קצת את רגשות האשם, אם יש כאלה. אז איזה סוגי גלידה נפוצים יש? נספר לכם עד שלא תעמדו בפני התשוקה לגלידה
גלידת שמנת
נתחיל בקלאסית, זו שתמיד תנחם ותהיה הפינוק האולטימטיבי. לא משנה אם בחוץ קר או חם, גלידת שמנת איכותית מחומרי גלם טובים תמיד תהיה פתרון מצוין לקינוח. הבעיה עם גלידת שמנת היא שלא כולם יכולים או רוצים לאכול אותה, אם זה מסיבות בריאותיות של רגישות ללקטוז, אם זה מטעמי שמירה על המשקל, אם מטעמי מצפון וטבעונות, ועוד ועוד. אבל אין מה לעשות – כשחושבים על גלידה תמיד נחשוב קודם כל על גלידת שמנת.
סורבה
סורבה הוא פתרון למי שמחפש משהו קליל יותר לעומת גלידת שמנת ולחילופין – מהווה פעמים רבות פתרון כשר פרווה או טבעוני עבור מי שאלה הם הצרכים שלנו, למשל מעוניין בקינוח קר ומרענן אחרי ארוחה בשרית, או מעדיף להימנע ממוצרי חלב. לצד זאת, הסורבה הוא בעל יתרונות משל עצמו, כאמור הוא בעל מרקם קליל יותר לעומת גלידת השמנת ועל כן יש לא מעט שיגידו שהוא מרענן יותר ממנה. כך או כך, בגלידריה טובה, כדור של גלידת שמנת איכותית עם כדור של סורבה מרענן יהוו שילוב מנצח.
גלידה ללא סוכר
עבור מי מאיתנו שמעוניינים או חייבים להפחית את כמות הסוכר שהם צורכים, מסיבות רפואיות או אחרות, מרבית הגלידות הקיימות בשוק הן לא אופציה שכן כמעט תמיד לגלידה תעשייתית מוסיפים סוכר כדי להעשיר את הטעם שלה ולהפוך אותה ליותר מתוקה וממכרת. אבל זה לא אומר שאין למתנזרים מסוכר אופציות בכלל. היום לשמחתנו יש פתרונות מעולים של גלידה ללא סוכר המתאימה גם לחולי סכרת או למי ששומרים על תזונה דלת פחמימות. בחנויות מובחרות ניתן למשל להשיג ארטיקים טבעיים שעל פי רוב עשויים ממיץ פרי בלבד. ארטיק טבעי שכזה יהיה עסיסי ולא פחות טעים, אך לא יכלול תוספת סוכר שהופכת גלידות אחרות ללא רלוונטיות עבור חלק מהצרכנים.
גלידה ללא מוצרי חלב
אם אתם אוהבים גלידת שמנת קרמית ועשירה אבל לא רוצים, או לא יכולים לזמנית, לצרוך מוצרי חלב, סוגי גלידה אחרים כמו סורבה או גלידה ללא סוכר לא בהכרח נותנים לכם מענה. בדיוק עבורכם מתאים הפתרון של גלידה טבעונית. גלידה טבעונית מאפשרת ליהנות מכל מה שטוב בגלידה אבל בלי ייסורי המצפון, והיא טובה לכל מועד. גם ללא טבעונים נמליץ לנסות גלידה טבעונית, יתכן בהחלט שתופתעו לטובה.
יוגורט קפוא
פרוזן יוגורט היה אולי טרנד לפני עשורים, אבל מאז הוא השתכלל והפך ליותר טעים וכמובן, כמו כל דבר, עשיר יותר ועם אפשרויות אחרות לגמרי של תוספות והרכבים. היום אפשר ליצור יוגורט קפוא טרי עם תוספות מגרות כמו אגוזים, שוקולדים, סוכריות וכמובן פירות שונים. היוגורט הוא בעל מרקם קליל יותר מגלידת השמנת ואמנם אינו מהווה פתרון למי שנמנעים ממנה מסיבות של כשרות, רגישות ללקטוז או טבעונות, אבל הוא בהחלט יכול להוות פתרון למי שמעוניין בקינוח מעט בריא יותר.
לסיכום
נכון שיש כל מיני סוגי קינוחים בעולם, חמים וקרים, אבל גלידות, מכל סוג, תמיד היו ותמיד יהיו המרענן הרשמי של הקיץ. סוגי גלידה שונים יוכלו לתת מענה לכל מיני צרכים ולאפשר גם למי שטבעוני, סכרתי או סתם שומר כשרות שבדיוק סיים המבורגר, ללקק גלידה טעימה ולהתקרר, ובכל מקרה תמיד טוב שתהיה גלידה מסוגים שונים במקפיא – כי כמעט תמיד זה רגע מתאים לגלידה, ובפרט כאשר מדובר בגלידה טבעית, איכותית וטעימה של חברת מוג’ו.