כולם אוהבים גלידה, זו עובדה ידועה. מצד שני, לא תמיד נרצה לאכול גלידה חלבית מכל מיני סיבות: טבעונות, כשרות או סתם העדפה. איך אפשר ליהנות מגלידה שאין בה חלב? במאמר הבא נסביר על סוגי גלידות שאין בהן חלב, איך מכינים אותן ומה היתרונות שלהן. אוהבים גלידה אבל מחפשים גרסה לא חלבית? תמשיכו לקרוא
איזה סוגים של גלידה ללא חלב יש?
זה היה ברור שגלידה היא מוצר שעשוי מחלב או משמנת, אבל דברים השתנו. היום אפשר למצוא המון סוגים של גלידות שאינן מכילות חלב, והן עדיין טעימות ומרעננות להפליא.
קיימות שיטות רבות להכין גלידות בלי להשתמש בחלב ומוצריו, אבל אפשר לחלק אותן בהכללה לשתי דרכים מרכזיות:
- שימוש בתחליפי חלב: כיום יש הרבה מוצרים שהתגלה כי יש להן תכונות דומות לשל חלב וגם טעם דומה כמו קרם קוקוס למשל. באמצעות שימוש במוצרים כאלה אפשר להכין גלידה טבעונית שיש לה מרקם חלבי.
- סורבה טבעוני: אפשרות אחרת ליהנות מגלידה שאין בה חלב ומוצריו, היא מראש להשתמש בפירות בלבד ולהכין סורבה. טכניקת הכנת הסורבה פותחה באיטליה, והיא מאפשרת לשמור על הקרמיות והרעננות של הפרי עצמו.
מה היתרונות של גלידה טבעונית?
לגלידה טבעונית, כלומר גלידה ללא מוצרי חלב, יש המון יתרונות בריאותיים וגם יתרונות חברתיים. היתרונות האלה הופכים את הגלידה הזאת לחטיף מושלם לכל אירוע וגם ביום יום.
- מתאימה לכל סוגי הכשרות: גלידה ללא חלב יכולה להיות בכשרות פרווה ובכך להתאים כקינוח אחרי ארוחה בשרית. הדבר מאפשר גם לשומרי כשרות ליהנות מגלידה כקינוח בכל זמן.
- קלה יותר לעיכול בבטן: יש המון אנשים שיש להם רגישות לחלב ומוצריו, ובפרט ללקטוז שנמצא בהם. במארזים של גלידה ללא חלב אין את הלקטוז והיא קלה לעיכול לרגישים.
איפה אפשר למצוא מארזים ?
היום אפשר למצוא מארזים של ארטיקים טבעוניים או גלידה ללא חלב כמעט בכל מקום שמשווק גלידה – גלידריות, סופרמרקטים, וגם אצל חברות מיוחדות שמתמחות בגלידה ללא חלב. חשוב מאוד לשים לב שאתם בוחרים בגלידה איכותית ובריאה שעשויה מחומרים טבעיים, ולא משתמשת בתחליפים סינתטיים ולא בריאים. מארזים כאלה יכולים להיות בכל מיני טעמים, גם בטעמי פירות וגם בטעמי שוקולד וניל או טעמים אחרים שמתאימים לגלידות.
גלידה ללא חלב בתור קינוח באירועים
עורכים אירוע? ייתכן שגלידה בלי חלב היא בדיוק הקינוח שאתם מחפשים לאירוע שלכם. מארזי ארטיקים טבעיים ללא חלב כמו כאלה שתמצאו בחברת מוג’ו מתאימים במיוחד לאירועים, ויש להם המון יתרונות גם לאורחים שלכם וגם לאירוע עצמו.
- התאמה לאירועים בשריים: גלידה בלי חלב מתאימה גם לאירועים בשריים משום שאפשר למצוא אותה בכשרות פרווה. בדרך כלל אירועים בשריים מלווים בקינוחי “פשרה”, אבל זה לא חייב להיות ככה. עם מארזי ארטיקים טבעוניים או ללא חלב תוכלו לתת לאורחים שלכם קינוח מושלם.
- ידידותי לכל סוגי האורחים: ייתכן שבאירוע שלכם יש אורחים שרגישים לחלב או ללקטוז ואתם לא מודעים לכך. במקום ליצור מצב של חוסר נעימות בו האורחים האלה לא יכולים לאכול מהקינוח, אפשר מראש לבחור בגלידה ללא חלב ולאפשר לכולם ליהנות ממנה.
לסיכום
יש הרבה דרכים ליצור גלידה טעימה, איכותית ומפנקת בלי להשתמש בחלב ומוצריו, בין אם באמצעות תחליפים טבעיים או באמצעות סורבה פירות קרמי. גלידה ללא חלב מתאימה לכל סוגי האירועים ולבעלי תזונה מיוחדת או דגש על כשרות. אמרתם קיץ? אמרתם גלידה – והיא יכולה להיות גם ללא חלב.


