ענף האוכל מפתיע אותנו מפעם לפעם עם טרנדים חדשניים ובלתי צפויים כדוגמת שילוב בייגלה בגלידה או גלידה מלוחה. אז הנה, גם את הגלידה הזו אנו מכירים כיום, והיא נחשבת לאחת הגלידות האהובות והפופולריות ביותר. גלידת בייגלה מלוח היא גלידה טעימה, מפנקת, מגוונת ומפתיעה. בקריאת כתבה זו תוכלו לגלות שגם אתם יכולים להכין גלידה כזו, ואפילו ללא מוצרים מן החי, וזה אומר שהגלידה אינה מכילה חלב ושמנת וגם לא ביצים. במקום זאת, היא מכילה תחליפים נהדרים העושים את העבודה ומאפשרים לנו ליהנות מגלידה טעימה ומפנקת במיוחד.
על הרכיבים ועל ההכנה של גלידת בייגלה מלוח
בהכנת גלידת בייגלה מלוח יש לקחת בחשבון שני דברים חשובים:
- רכיבים: יש לדייק בבחירת הרכיבים ובכמויות שלהם בהתאם למה שמוצג במתכון, וזאת במטרה להיות בטוחים שהגלידה אכן תהיה טעימה, מוצלחת ובמרקם מדויק.
- אופן הכנה: חשוב להכין את הגלידה בהתאם להוראות ההכנה. הסיבה לכך היא, שגלידה היא מאכל בעל מרקם מיוחד ורגיש. הכנת הגלידה תכלול שלב של הקצפה במטרה לשוות למאכל את המרקם המיוחד והגלידתי. את ההכנה נכון לבצע בהתאם להנחיות במטרה שנוכל להשיג את המרקם המיוחל של הגלידה.
גלידת בייגלה מלוח: לבחור מתכון מומלץ וטעים
רוצים להתנסות בהכנת גלידת בייגלה מלוח ביתית? מעוניינים להכין בעצמכם את הגלידה המיוחדת והמלוחה הזו? חשוב לכם להפיק מאכל מעולה ומפנק אך ללא רכיבים מן החי? זה אפשרי. קבלו מתכון להכנת גלידת בייגלה מלוח וטיפים שיעזרו לכם להכין את הגלידה כמו מקצוענים. כדי שגם תהליך ההכנה יהיה חוויתי, והעיקר, שהתוצר יהיה טעים, מפנק ומושלם. אם תעקבו אחר המתכון, ייתכן שתרצו להכין את הגלידה הזו שוב ושוב.
מתכון בסיס לגלידה
ראשית, כדאי לדעת כי כל גלידה מורכבת מבסיס, שאלו הם חומרי יסוד המקנים את המרקם האוורירי והמתוק. בגרסה הטבעונית מדובר על קצפת צמחית בשילוב נוזל קוקוס מרוכז. ההכנה מתחילה בהקצפה של השמנת הצמחית במהירות בינונית, עד למצב בו מתקבל קצף יציב. בשלב זה יש להוסיף את נוזל הקוקוס ולהמשיך בהקצפה למשך שתי דקות נוספות. התוצר המתקבל הינו גלידה בסיסית שניתן לאוכלה כך וליהנות מטעמה, אך אפשר כמובן להשתמש בה כבסיס, ולהוסיף אליה מרכיבים נוספים כפי שיפורט בהמשך. כמות זו מתאימה לכחמש עשרה מנות אישיות של גלידה מפנקת. במידה ואינכם מעוניינים להשתמש בקצפת הצמחית, שאמנם אין בה רכיבים מן החי, אך היא רחוקה מלהיות מזינה, תוכלו להשתמש בחלק השומני של קרם הקוקוס. הוא ממלא בתהליך ההקצפה את אותו התפקיד, ותוכלו ליהנות מגלידה מפנקת בגרסה בריאה יותר.
מתכון לגלידת בייגלה מלוח
כדי להכין את הגלידה הזו, ואותו הדבר רלוונטי גם לגבי ארטיק פיסטוק, יש לשלב רכיבים מלוחים. גם תחת הכותרת גלידת בייגלה מלוח מתכון ניתן למצוא גרסאות שונות וגיוונים של טעמים מפנקים, כאשר בגלידה נשלב בייגלה מלוח מהסוג האהוב עלינו. את הבייגלה נטחן או נרסק לפירורים, וזאת בהתאם למה שנרצה לחוש בעת אכילת הגלידה. ההמלצה היא לטחון חלק מהבייגלה היטב, ואילו את היתר לפורר. בשיטה זו נוצרת גלידת בייגלה טעימה ואיכותית במיוחד.
גלידת בייגלה מלוח מתכון: ומה עם רוטב?
אנו ממליצים להכין גם רוטב בייגלה אותו תוכלו לשפוך מעל גלידה טבעונית ,ולגלות את הקסם ואת השלמות של הגלידה בהכנה עצמית. את הרוטב מכינים מחבילת שוקולד בטעם קרמל מלוח, בייגלה, תחליף חלב ומלח. יש להמיס את השוקולד בבן מארי, מוסיפים על השוקולד המומס את יתר הרכיבים ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד. את הרוטב הזה ניתן לשלב בתוך תערובת הגלידה הבסיסית, וכך תקבלו מתכון לגלידת בייגלה מלוח. כמו כן, אפשר גם לשפוך את הרוטב מעל הגלידה, וכך תוכלו לקבל חגיגת טעמים מושלמת.
גלידת בייגלה מלוח וטבעוניות
גם אנשים המקפידים על תזונה טבעונית מחפשים כיצד ליהנות מאוכל טוב, מגלידות מוג’ו , ארטיקים ועוד. אנשים אלו רוצים ללמוד כיצד להכין מאכלים מפנקים מהרכיבים העונים על הפרמטרים שלהם. חשוב לציין, שבקרב טבעוניים יש רכיבים או מוצרים השנויים במחלוקת כדוגמת רכיבים כמו קצפת צמחית, שוקולד ועוד. כדאי לזכור שניתן ליהנות מגלידה מפנקת וטעימה, וזאת גם אם אתם מקפידים על תזונה צמחונית ונמנעים מרכיבים מן החי!